Back to Top

Whitewater flipperkast restauratie deel 2


De kast heeft ongeveer een jaar in deze staat gestaan en tussendoor was ik druk met andere projecten en het verder zoeken naar de nog ontbrekende onderdelen waaronder de "famous" Whitewater topper. Een hard to find onderdeel net zoals de ball guides zijn. Via Ebay vond ik uiteindelijk een originele topper en sloot de deal direct. Laatste missing part ook gevonden en nu werd het tijd om deze Whitewater verder te restaureren. Zoals gezegd ben ik veel foto's kwijt maar gelukkig heb ik er nog wel een aantal die weer een goed beeld van deze restauratie geven. Laten we maar weer eens beginnen met het cabinet. Deze was verstevigd en voorzien van nieuwe poot beugels aan de binnenkant. Ik kon me dus weer concentreren op het leeghalen, schuren, plamuren, schuren en decals plakken.

WH2O Cabinet afbranden

En uiteindelijk staat er weer een kaal cabinet op de schagen.

WH2O Cab klaar voor decals

Decals had ik besteld dus kon ik direct doorgaan met het plakken en afwerken.

WH2O Cabinet decals 

Zoals ik ook bij elke restauratie doe is het verven van de binnenkant in de kleur zwart. Dat frist in mijn optiek de kast weer flink op en zeker als je dan ook weer alle nieuwe of schoongemaakte onderdelen kan terugzetten. Langzaam vorderen we weer met de opbouw van dit project wat ooit in verschillende dozen zat.

WH2O cabinet opbouw

Waar ik achteraf flink van baal en nu nog steeds is het niet op de juiste kleur zijn van de zogenaamde dure next gen decals. In het daglicht tijdens het plakken was het me gewoon niet opgevallen maar in dit licht heeft het een paarse gloed. Erg jammer en geen weg meer terug. Je ziet hier tevens dat de topper er ook weer op staat. Daar was ik erg blij mee want een Whitewater zonder topper kan eigenlijk niet. Nog even een finishing touch voor het cabinet aanbrengen.

WH2O Cabinet siderails

En hier lijkt het weer gewoon blauw ;-). Kameleon decals noem ik deze. Nu het cabinet weer opgebouwd is kan ik nogmaals het speelveld leeghalen om deze te laten airbrushen, een clearcoat behandeling te laten doen en hem daarna te voorzien van een protector om alles voorgoed te beschermen.

WH2O speelveld schoonmaken

Was wel nodig dacht ik toen ik bezig was met het verwijderen van het mylar. Erg jammer dat ik geen mooie foto's hiervan meer heb.

WH2O Opbouw speelveld deel 2


Dit is de enige die ik nog in mijn telefoon terug kon vinden maar het geeft volgens mij wel een goed beeld van dit als nieuwe speelveld.
Via Ebay ook nog twee mods besteldt en toegevoegd. Normaal ben ik niet echt van de mods maar deze vond ik wel erg mooi voor deze kast. De skull mod is als laatste toegevoegd en nog niet te zien op de speelveld foto.

WH2O exit lane sticker

WH2O exit lane sticker1

WH2O scull mod

Hier zie je ook de targets beschermd met Mantis protectors. Benieuwd hoe lang dat volstaat. Een laatste onderdeel had ik nu ook binnen en was het lightboard voor de topper. Deze dus ook gemonteerd en aangesloten.

WH2O topper chase board

Het speelveld inclusief nieuwe ramps en mountains ook helemaal klaar.

WH2O speelveld klaar

Het cabinet werd ook nog voorzien van nieuwe poten en uiteindelijk staat het bouwpakket in zijn geheel op de plek waar hij hoort ;-)

WH2O back

Blauw toch?

WH2O front

Of toch paars? :-)

WH2O klaar

Led foto's zijn nooit mooi maar daar ga ik snel een betere voor maken.Back to the blogs