Back to Top

taxi trans

Taxi - De restauratie


Ik neem je dit keer mee naar het oosten van het land waar we een Taxi flipperkast gaan ophalen. Na lang zoeken liep ik eindelijk tegen een exemplaar aan waar ik wat mee kon. Helaas kan ik nu niet de hele restauratie beschrijven aangezien mijn NAS gecrashed is en alle foto's verloren zijn gegaan. Dom Ron, erg dom om geen backup te hebben. Een wat oudere foto van mijn kleine neefje die de kast eens flink kon uittesten.

Taxi


De flipperkast was aardig qua electronica en na wat kleine aanpassingen kon er gespeeld worden. Deze kleine man wist daar wel raad mee. Boven op zolder was ik nog bezig de laatste hand te leggen aan de restauratie van de High Speed flipperkast welke je in een ander blog hebt kunnen lezen. De flipperkast stond dus nog even in de garage te wachten op zijn beurt. Mijn idee was om net als bij de High Speed flipperkast een algehele restauratie te doen van cabinet en speelveld. Het speelveld was er echt slecht aan toe zoals de meeste taxi's en hiervoor kon ik via via een hele mooie overlay regelen. Dat vroeg dus weer om een flinke schuurbeurt. Ook had ik nog een set nieuwe cabinet decals liggen voor deze Taxi flipperkast en een set nieuwe siderails. Klaar voor de restauratie dus. We moeten het maar doen met de weinige foto's die ik nog heb helaas.


Taxi playfield

Overlay erop en een clearcoat erover.

Helaas niet de beste foto's maar even voor het idee. Dit speelveld is voorzien van vijf lagen clearcoat en zo vlak als een spiegel. Om het zo te houden heb ik nog een playfield protector aangeschaft wat ik persoonlijk erg mooi vind en ook nog eens fantastisch speelt.

 

 playfield in cab

 

Hier bouwen we het cabinet alweer helemaal op. De volgende klus wordt het inleggen van de playfiel protector.

playfield protector taxi


Gelukkig kon ik dit eens doen voordat het speelveld opgebouwd werd. Dit scheelt heel veel werk en is een stuk makkelijker om te doen.


Taxi pinball opgebouwd


We gaan met grote stappen. Hier zie je dus al het eindresultaat. Nog even de beide flippers afstellen en dan is deze restauratie ook weer af. 


Taxi Pinball restaurated

Back to the blogs