Welkom op RONSBLOG

Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Ron en mijn passie(s) zijn flipperkasten, arcadekasten vissen en racen. Vissen is op deze blogsite niet aan de orde maar er zal wel ergens een link gelegd gaan worden hiermee. Racen zie je hier ook niet terug maar ook daar zal wel ergens een link over te vinden zijn in een van de blogs. Wat je hier wel tegenkomt zijn blogs over het bouwen van je eigen arcadekast of het opknappen en of restaureren van een flipperkast. Ik probeer in elke blog zo veel als mogelijk te vertellen over deze leuke hobby. Zie het ook maar als een soort handleiding die je kunt volgen als je zelf ooit aan zo'n avontuur begint. Ik weet het, ik ben geen professionele hersteller maar ik probeer alles weer zo mooi mogelijk te krijgen en doe wat ik binnen mijn grenzen kan uitvoeren. Een uitdaging ga ik nooit uit de weg. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om flipperkast onderdelen te kopen in tal van webshops werelwijd. Ook Ebay is een mooie aanvulling hierop. 
 

Flipperkast kopen.

Ben je na het lezen van verschillende blogs enthousiast geworden en overweeg je om een flipperkast of arcadekast te kopen laat jezelf dan goed informeren alvorens je tot koop overgaat. Er is veel moois maar ook heel veel niet moois te koop. Wil je een gebruikte flipperkast kopen dan is marktplaats een mooie plek maar let hier wel op de staat van de flipperkast of arcadekast en neem altijd iemand mee die er kijk op heeft. Enkele tips bij het kopen van een flipperkast wil ik je graag meegeven. De prijs van een flipperkast of arcadekast is altijd onderhandelbaar. Tegenwoordig is de prijs van een flipperkast naar mijn mening veel te hoog en werkt het met vraag en aanbod. Ook de minder populaire flipperkasten zijn aanzienlijk in prijs gestegen. Besluit je tot koop over te gaan zorg er dan voor dat je de kast goed getest hebt door er een flink aantal potjes op te flipperen. Overtuig jezelf ervan dat de "oude "elektronica in de flipperkast nog goed funktioneert. Neem zo nodig iemand mee die hier verstand van heeft en schroom niet om de kopkast open te maken voor een visuele inspectie. Batterijschade is een veel voorkomend probleem in flipperkasten. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor arcadekasten qua electronica.

 

Arcadekast bouwen

Even terug nog naar die arcadekast. Ik heb dit blog over de Donkey Kong ooit eens in het Engels geschreven (spelvouten?) omdat er internationaal ook veel interesse voor was en nog steeds is, het zogenaamde "scratch building". Op deze blogsite staat hij in het Nederlands. Wil je hem in het engels lezen klik dan hier Donkey Kong scratch build Voor nu even genoeg over mijzelf. Ik nodig je uit om eens verder te snuffelen op deze site. Ik wens je daar veel leesplezier bij en mocht je ergens vragen/opmerkingen over hebben dan kun je me altijd bereiken via het contactformulier. 

Blogs lezen?
Wat zou er onder dat speelveld zitten :-) 

welkom op de flipperkast blogsite